Vernieuwen in verzekeringsland. Kan dat? En mag dat? Register Risicomanager, Financieel adviseur en eeuwige positivo Barbara Stoopman ging op onderzoek uit. Moet de beloning van adviseurs afhankelijk blijven van de hoogte van de te betalen premie? Is verzekeren altijd de beste oplossing? En worden ondernemers wel goed geholpen op het snijvlak van risicomanagement en assurantieadvies? Zij stelde de vragen die lang niet iedereen wilde horen. En ze kreeg antwoorden die ze niet had verwacht. 

In het boek ‘Het Nieuwe Verzekeren’ vertelt Barbara over struisvogelpolitiek, solidariteit, wanpraktijken, integriteit en vertrouwen. Maar ze gaat verder dan dat. ‘Het Nieuwe Verzekeren’ is een naslagwerk boordevol praktische tips en een toekomstbestendig handboek voor adviseurs die wél willen veranderen. 

Met het boek en haar ideeën over de toekomst van de rol van de adviseur als uitgangspunt, inspireert en motiveert zij collega-adviseurs middels sparringsessies en masterclasses om kritisch naar hun eigen adviespraktijk te kijken en een eventuele beweging in gang te zetten. 

De visie en materie van ‘Het Nieuwe Verzekeren’ zijn zeker niet alleen interessant voor collega-adviseurs, maar ook voor ondernemers die ondernemen in het midden- en kleinbedrijf. Hoe ga je als ondernemer om met de risico’s die de bedrijfscontinuïteit van jouw onderneming in gevaar kunnen brengen? Is verzekeren altijd noodzakelijk? Met de masterclass Risicomanagement in de praktijk wil Barbara ondernemers bewust maken van de risico’s en hen handvatten geven om deze risico’s te managen.

Het risico van stilstand? Verroer je niet en je komt er vanzelf achter.